Ford concentreert trainingen in Nieuwegein

Waar Ford voorheen bij Innovam in Nieuwegein en Zwolle trainde, heeft Ford ervoor gekozen om alle trainingsactiviteiten te centraliseren. Vanaf 1 april worden alle trainingen centraal gegeven in de gloednieuwe Ford Training Academy bij Innovam in Nieuwegein.

De Ford Training Academy is zo ingericht dat deze flexibel inzetbaar is voor zowel klassikale trainingen als digitale trainingen. Die laatste vorm van trainen krijgt een steeds groter aandeel in Fords opleidingsprogramma. De Ford Training Academy is daar dan ook volledig op ingericht.

Leerrendement

Waar Ford in 2019 nog ruim 2000 face-to-face trainingen verzorgde, waren dat er in 2020 nog maar 1100. Uiteraard heeft Covid-19 hier een grote impact op gehad. Tegelijkertijd is het aantal sessies voor virtual classroom training (VCT) gestegen van nul naar ruim 2000. “Samen met Innovam monitoren we continu welke leermethode het hoogste leerrendement heeft”, aldus servicemanager Thomas van der Meer. “En hoewel we steeds meer digitale leermethodes inzetten, zien we dat er tijdens onze face-to-face trainingen het hoogste leerrendement wordt geboekt. Met dit in gedachten zullen we nooit voor honderd procent overstappen naar VCT-trainingen. Ford Nederland heeft daarom in deze nieuwe multifunctioneel inzetbare trainingsfaciliteit geïnvesteerd.”

Elektrisch

Ook speelt Ford in het nieuwe trainingscentrum in op de trend van elektrificatie. Immers, medio 2026 is het gehele personenautoportfolio van Ford in Europa volledig elektrisch of plug-in hybride. In 2030 maakt Ford alleen nog maar elektrische auto’s. In 2024 is er van elke bedrijfswagen van Ford in Europa een elektrische versie beschikbaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.