Gates verbetert online catalogus

Onderdelenfabrikant Gates heeft zijn online catalogus opnieuw vormgegeven. Een enkele zoekbalk vervangt de keuzelijsten, waardoor gebruikers sneller de juiste onderdeelnummers kunnen vinden.

Het zoeken naar onderdelen voor alle voertuigen op Gatesautocat.com begint bij hetzelfde startpunt. Via de centrale zoekbalk kunnen gebruikers de referentienummers van OE-onderdelen of informatie uit de Gates Buyer’s Guide invoeren, waarna ze een volledig productoverzicht krijgen. Zoektermen als merk, model of onderdeelnummers leveren net zo snel zoekresultaten op. Het is ook mogelijk om op autofabrikant te zoeken en vervolgens te filteren, bijvoorbeeld op model, bouwjaar, of brandstoftype.

Kit

Wanneer een onderdeel deel uitmaakt van een riemkit, bevat de online catalogus nu ook een link naar de specifieke overkoepelende kit. Met één klik wordt de hele inhoud van de kit getoond. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een juist onderdeel te bevestigen. Ook wordt duidelijk welke rol het onderdeel speelt in het aandrijfsysteem. Dit kan helpen om meer service te bieden en een omvangrijker pakket te verkopen.

Hulp

Technische video’s zijn toegankelijk via een rechtstreekse link naar YouTube voor meer informatie over het gebruik van de producten. Een nieuw feedbackformulier maakt het gemakkelijk om direct vragen te stellen aan de juiste productteams bij Gates. En voor wie toch liever van papier leest, heeft Gates de Catalogue Builder gebouwd. Die zet de informatie op de website in een layout en genereert deze in pdf-formaat. Die kan vervolgens eenvoudig gedownload en afgedrukt worden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters