Goodyear-primeur op Nationaal Bandencongres

Goodyear Dunlop presenteert vandaag op het eerste Nationaal Bandencongres in De Fabrique in Maarssen de eerste conceptbanden met AA-label. Het Europese bandenlabel is vergelijkbaar met bestaande energie-efficiencylabels, waarbij ‘A’ de best presterende band in zijn klasse is en ‘G’ de slechtst presterende.

Van het merk Goodyear zal de Efficient Grip AA Edition het daglicht zien en van Dunlop is dat de band genaamd Sport Blu Response AA. De conceptbanden, die zijn ontwikkeld in vier maten, zijn specifiek bedoeld voor research en ontwikkeling en zijn voorlopig nog niet te koop.

“De AA-banden die we tonen, voldoen aan de strengste eisen van de Europese Unie, zoals bepaald door het nieuwe labelsysteem dat vandaag op vrijwillige basis wordt gelanceerd”, zegt Sanjay Khanna, algemeen directeur van Dunlop. Volgens het nieuwe labelsysteem behalen de nieuwe AA-conceptbanden van de bandenfabrikant topscores voor zuinigheid en grip op nat wegdek.

Hugues Despres, directeur voor Goodyear EMEA: “Net als de criteria die voor huishoudelijke apparaten worden bepaald, beoordeelt het bandenlabel ons op normen die bijdragen tot een beter milieu voor ons allemaal. Op ons vermogen om een band af te leveren die zelfs in de moeilijkste en natte omstandigheden goed presteert en op onze aandacht voor het milieu door banden te ontwikkelen die het globale verbruik van de wagen beperken en dus de CO2-uitstoot van de auto terugdringen.”

Eisen

Het gestandaardiseerde bandenlabel, dat de EU in november dit jaar invoert, zal klanten informeren over drie cruciale prestatiekenmerken: brandstofzuinigheid, grip op een nat wegdek en extern geluidsniveau. Dat externe geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel en een, twee of drie geluidsgolven. Eén golf verwijst naar de stilste band, drie golven naar de luidruchtigste. Alle banden krijgen hetzelfde label.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.