Grossier Ype Kramer neemt VKV over

De Friese automaterialengrossier Ype Kramer neemt per 1 april collega-grossier VKV Sneek over. Beide zijn lid van grossiersorganisatie GroupAuto Nederland, die begin dit jaar naar buiten trad onder de nieuwe naam AllParts.

Ype Kramer is gevestigd in Leeuwarden en bediende al een groot deel van Friesland. Door de overname van VKV in Sneek kan nu ook Zuid-Friesland sneller worden beleverd. Daniël de Vegt van AllParts Ype Kramer vertelt: “We zochten uitbreiding van het werkgebied, terwijl VKV Sneek op zoek was naar opvolging. Op deze manier zitten wij dichter bij de klanten in de ‘Sudwesthoek’ van Friesland, het Gaasterland, en brengen we ons assortiment dus nog dichter bij een grote klantengroep. Bovendien creëren we hiermee extra schaalgrootte, wat in onze markt een trend is waar je gewoon in mee moet gaan. We zijn onlangs ook meegegaan in het nieuwe concept van onze grossiersgroep, AllParts en daar zullen ook nog snel een aantal voordelen van zichtbaar worden.”

Tweede vestiging

Jan Kramer vult aan: “De overname van VKV Sneek betekent een echte tweede vestiging. Dat hebben we achter de schermen allemaal prima voorbereid. De vestiging Sneek zal ook snel de uitstraling van AllParts Ype Kramer krijgen en het assortiment automaterialen wordt de komende dagen al meteen flink uitgebreid. Ook de online omgeving zal snel vernieuwd worden. Natuurlijk zullen we ook onze Nexen banden gaan voeren, het merk waarmee we de laatste tijd erg hard gegroeid zijn. Het personeel in Sneek blijft en daar voegen we nu het assortiment, de automatisering en de power van ons mooie familiebedrijf Ype Kramer aan toe.”

Meer overnames

Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto Nederland: “Schaalvergroting in de grossierswereld is onvermijdelijk. Binnen onze club zie je ook dat er succesvolle projecten zijn en de overname van VKV Sneek door collega AllParts Ype Kramer is daar weer een succesvolle bevestiging van. Zij zijn een toonaangevend voorbeeld hoe je zo’n integratie snel en professioneel kunt organiseren. Eerder zagen we al dat CAS Coevorden door AllParts Jari techniek werd ingelijfd en dat de collega’s AllParts Jabo (Oosterwolde) en AllParts Jagersma (Drachten) zijn gefuseerd. Ook in andere delen van het land zijn overnames binnen en buiten de club aanstaande. Daarnaast zijn er nieuwe initiatieven in het land en starten er nieuwe grossiers op. Wij hebben daar vanuit de club de ondersteuning en middelen voor beschikbaar en helpen ondernemers om een nieuwe grossierderij op te zetten of een bestaande over te nemen. Dat was bij deze overname overigens niet nodig, want het team van Ype Kramer heeft alles helemaal zelf geregeld.”

“Dat er ruimte ontstaat tussen de twee grote ketens is duidelijk nu zij allerlei vestigingen samenvoegen waarmee ze zowel fysiek als op persoonlijk vlak afstandelijker worden voor hun klanten. En die ruimte wordt weer opgepakt door enthousiaste ondernemers die een extra tandje kunnen en willen bijzetten. Onze club bruist en dat is hier in Leeuwarden en Sneek weer overduidelijk te zien. We kunnen overigens binnenkort nog meer overnames melden.”  

AllParts Ype Kramer heeft met de integratie van VKV Sneek nu bijna veertig medewerkers.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1613 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *