Bestelautobruggen Autec-VLT op MobiliteitsRAI

Met een aantal nieuwe hefbrugproducten speelt Autec-VLT in op de trend dat de jongste generaties bestelauto steeds groter worden. Tijdens de komende MobiliteitsRAI (17 t/m 21 oktober) laat het equipmentbedrijf zien hoe deze marktontwikkeling wordt vertaald naar de werkplaats.

Op de stand (01.302) toont Autec-VLT onder meer een pantograaf (half) schaarhefbrug, draadloze mobiele hefkolommen en een 2 kolomshefbrug – speciaal gericht op onderhoud aan bestelauto’s en pick-up’s. Bezoekers kunnen de mobiele hefkolommen – ‘de absolute trend van dit moment’- live in actie zien bij het heffen van een bestelauto. Door de stabiele draadloze verbinding, industriële accu’s en het verstelbare vorkenbord zijn ze flexibel inzetbaar. De pantograaf (half) schaarhefbrug van Autec-VLT combineert de voordelen van een kolommen rijbaanhefbrug met een rijbaanschaarhefbrug. Dat resulteert in meer bewegingsvrijheid: geen obstakels onder de rijbanen, geen kolommen op iedere hoek, geen dwarsverbindingen. Het hefvermogen en de rijbaanlengte tot zeven meter maken de hefbrug ideaal voor ‘Large Van’ bestelauto’s en Pick-up’s. Ook voldoet hij aan de meest recente regelgeving en RDW-eisen.

Heavy duty 2 kolomshefbrug

Tijdens de MobiliteitsRAI presenteert Autec-VLT tevens de heavy duty 2 kolomshefbrug, voor onderhoud aan het motorblok, de versnellingsbak en onderzijde van bestelauto’s en Pick-up’s. Dankzij de driedelig uitschuifbare armen, in combinatie met de vrije hefhoogte van bijna vijf meter kan de monteur elk type bestelauto en Pick-up veilig en op de juiste manier heffen. Verder is de hefkolom voorzien van automatische synchronisatie en parkeer-/werkstand.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen