Huibert van Zanten trainer aftersales

Huibert van Zanten verruilt zijn functie van aftersalesdirecteur bij de VKV Groep voor die van zelfstandig ondernemer. De 45-jarige Van Zanten vestigt zich per 1 augustus als partner bij In Serious Business.

Dit all-round bureau helpt onder meer partijen in de automotive branche om beter en concurrerender te worden in (after)sales. Specialisaties zijn onder meer klantbeleving, gastvrijheid en leiderschap. “Op basis van 25 jaar ervaring kan ik helpen om bekende valkuilen te voorkomen.” Als voorbeeld noemt hij een gebrek aan scherpte bij de doorberekening van werkplaatsuren – “een sluipmoordenaar, met negatieve gevolgen voor het absorptievermogen.”

Scan

Door middel van een scan brengt Van Zanten de bestaande aftersalesperformance in kaart. Het resultaat is een verbetervoorstel, inclusief aanbevelingen om extra winst te behalen. In dat verband hanteert Van Zanten de term ‘return on aftersales’. De eventuele implementatie behoort eveneens tot de dienstverlening. “Met name de dealerwereld is nog steeds sterk salesgericht. Hoewel je meer bewustwording ziet ontstaan, zit er op veel fronten nog rek in de organisatie.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *