Hyundai Santa Fe starten met vingerafdruk

Hyundai introduceert op de nieuwe Sante Fe, die begin 2019 op de markt komt, een vingerafdrukscanner. Hiermee kunnen portieren worden ontgrendeld en kan zelfs de motor gestart worden.

Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden. Om de motor te starten is ook de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner.

Instellingen

Deze technologie biedt ook andere voordelen. Zo kunnen persoonlijke instellingen worden gekoppeld aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels. Hyundai wil deze techniek in de toekomst verder uitbreiden, zodat ook de temperatuur van de klimaatcontrole, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk kunnen worden gekoppeld.

Beveiliging

Dankzij capacitieve herkenning, waarmee verschillende delen van de vingertop worden herkend, wordt vervalsing van vingerafdrukken tegengegaan. De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is slechts 1 op 50.000. Daarmee is de vingerafdrukscanner vijf keer effectiever dan een conventionele autosleutel en slimme keyless startsystemen, aldus Hyundai. Bovendien wordt het systeem bij iedere vingerafdrukscan geüpdatet om het herkenningspercentage te vergroten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters