Koppeling Driver en Servicebook

Het garagesoftwarepakket Driver, eigendom van ict-specialist Mivar Group, is per direct gekoppeld aan het digitale onderhoudsboekje Servicebook. Met factuurgegevens uit Driver genereert de Servicebook-app een actueel overzicht dat de papieren onderhoudsboekjes vervangt.

Dankzij de koppeling biedt Driver aangesloten garagehouders en hun klanten inzicht in de onderhoudshistorie en het serviceplan van hun auto’s. Geautomatiseerde pushberichten herinneren de klant aan de apk en onderhoudsbeurten. Via de app kan de eindgebruiker vervolgens direct een werkplaatsafspraak maken. Voor de herkenbaarheid is de Servicebook-app beschikbaar in de huisstijl van de aangesloten autobedrijven of garageformules. Directeur Amin Adjroud zegt binnen afzienbare termijn met nog enkele andere automotive dienstverleners te koppelen. “Gesprekken daarover zijn in een afrondend stadium.” Adjroud legde vorige week beslag op de url servicebook.nl, die lange tijd elders in bezit was. Mivargroup, het bedrijf achter Driver, faciliteert al bijna twintig jaar de automatisering van autobedrijven. servicebook-2

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †