Liqui Moly biedt meer dan smeermiddelen

Liqui Moly is met name bekend om zijn smeermiddelen. In ons land is het merk in opkomst, maar in thuisland Duitsland staat het al jaren aan de top. Het verbaasde dan ook niet Liqui Moly op de Automechanika aan te treffen op een van de grootste stands van de beurs.

Partnercontent

Hier werd niet alleen aandacht gevraagd voor de producten van Liqui Moly, maar nadrukkelijk ook voor de equipment en diensten die de smeermiddelenfabrikant ook levert, waaronder de Gear Tronic III, apparatuur waarmee de automatische transmissie waar bijna 60 procent van de nieuw geregistreerde auto’s in Duitsland mee is uitgerust te kunnen spoelen. In tegenstelling tot olie verversen is transmissiespoelen een specialistisch werkje waarvoor specialistische equipment is vereist.

Brandstofsysteem

Voor het reinigen van de injectoren van benzine- en dieselmotoren biedt de JetClean Tronic II uitkomst. Verbrandingsresten op de injectiespuitmondjes zorgen ervoor dat de brandstof niet meer zo fijn verneveld wordt en dus niet meer zo schoon verbrandt. Uiteindelijk kan ook dit leiden tot motorschade. Met de JetClean Tronic II kan de werkplaats een grondige reiniging van het inlaat- en brandstofsysteem uitvoeren.

Ruitherstel

Liqui Moly biedt de werkplaats ook een oplossing om ruitbeschadigingen door steenslag te herstellen. Ook voor complete ruitvervanging heeft Liqui Moly alles in huis, tot aan werkplaatssoftware die ondersteuning biedt bij de vervanging van ruiten van elk merk voertuig.

Daar horen ook trainingen bij, want Liqui Moly wil eraan bijdragen dat zijn klanten het maximale uit zijn producten halen. De trainingen variëren van trainingsvideo’s en online trainingen tot aan traditionele trainingen op locatie. Die trainingen zijn voor de klanten van Liqui Moly gratis, “want met Liqui Moly koopt de werkplaats niet alleen producten, maar een compleet servicepakket – en daar hoort ook kennisoverdracht bij”, aldus directeur Günter Hiermaier.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.