Mahle lanceert tool voor conditietest ev-batterij

Sinds eind maart van dit jaar is Mahle Aftermarket naar eigen zeggen de eerste leverancier ter wereld die onafhankelijke werkplaatsen in staat stelt om met het diagnosetool Mahle Techpro de accudiagnose van elektrische voertuigen uit te voeren.

Tegen het einde van het jaar zal de E-Scan functie worden uitgebreid met de E-Health en E-Care apparatuur. E-Health voert diagnoses uit op voertuigaccu’s via de laadstekker en evalueert de gemeten gegevens in de cloud. Op die manier kan de toestand van een batterij worden geclassificeerd ten opzichte van alle andere geregistreerde batterijen van hetzelfde model in het wagenpark. Bovendien genereert E-Health een voorspelling van de verwachte resterende levensduur van een voertuig.

Sinds begin 2022 wordt de nieuwe diagnose-oplossing in de praktijk getest samen met TÜV NORD Mobilität en een bekende Europese wagenparkexploitant. E-Care is een service-unit voor het uitvoeren van onderhoud aan de koelcircuits van voertuigaccu’s. In dit verband stellen voertuig- en koelmiddelfabrikanten bepaalde vervangingsintervallen voor de gebruikte koelmiddelen vast. Op deze manier stelt Mahle Aftermarket de werkplaatsen in staat om extra omzet te genereren buiten de verbrandingsmotor.

Mahle toont de tool samen met andere uit het programma tijdens komende editie van Automechanika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *