Mercedes loopt een miljoen kilometer met Liqui Moly

De Vlaamse ondernemer Marc Ghys uit Wiekevorst heeft met zijn Mercedes E 270 CDI een miljoen kilometer onder de wielen door gedraaid. “Mijn monteur zegt dat de motor dankzij Liqui Moly nog steeds in uitstekende conditie is”, aldus Marc Ghys.

Marc Ghys is eigenaar en bedrijfsleider van Metro Impex Belgium en voor zijn werk veel op pad. Gemiddeld rijdt hij zo’n 60.000 kilometer per jaar. De Mercedes E 270 CDI is gebouwd in 2000. Om te zorgen dat de motor het lang vol zou houden, heeft Marc Ghys bij elke oliewissel altijd olie van Liqui Moly gebruikt. En bij elke tweede keer olie verversen werd het oliecircuit bovendien gereinigd met Liqui Moly Motorclean en werd Liqui Moly Cera Tec als slijtage werende bescherming aan de nieuwe olie toegevoegd.

Originele motor

Het is niet alleen dat de originele motor nog in de wagen ligt, de motor is bovendien nog nooit gereviseerd. Er zijn door de jaren heen slechts vijf injectoren en een paar bougies vervangen. Niet zozeer de motor zelf, maar de rubberen en kunststof onderdelen in de motorruimte gaven problemen, doordat ze mettertijd uitdroogden en bros werden. De Mercedes van Ghys is al die tijd in onderhoud geweest bij een onafhankelijk autobedrijf met Mercedes-merkerkenning.

Nieuwe auto

Na een miljoen kilometer in zijn, inmiddels al wat roestige E270 is Marc Ghys toe aan een nieuwe auto. Dat wordt een E 220 D. Ook die krijgt van het begin af aan Liqui Moly, opdat ook deze auto het lang volhoudt.  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters