Merkel wil achteraf-ingreep oude diesels

Bondskanselier Angela Merkel wil dat oudere diesels bij wet middels een technische ingreep geschikt worden gemaakt om toch toegang te houden tot Duitse binnensteden. Een eis van die strekking gaat ze volgens verschillende media neerleggen bij verkeersminister Scheuer.

Enkele weken geleden kondigde Merkel aan dat ze nog deze maand de knoop in dit dossier rond de oude diesels wilde doorhakken. De druk op de landelijke politiek werd de dagen erna verder opgevoerd door het plan van de deelstaat Hessen om ook in Frankfurt een inrijverbod af te kondigen.

Inspanning

Volgens het invloedrijke en doorgaans goed ingevoerde weekblad Der Spiegel onderhandelt de bondsregering achter de schermen al met de Duitse auto-industrie over financiële deelname van de overheid. De retrofit-maatregel voor diesels impliceert van beiden een enorme inspanning. Minister Scheuer toonde zich tot nu toe tegenstander van fysieke aanpassingen. De bewindsman zei steevast meer heil te zien in kooppremies, om berijders van oudere diesels te helpen overstappen naar een nieuwe, schone(re) auto.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †