Mewa reinigt meer dan miljard poetsdoeken

Mewa laat weten in 2017 meer dan een miljard poetsdoeken te hebben gewassen. Het is een record voor de textieldienstverlener, die in 2016 tot haar voorlopig beste resultaat kwam met 980 gewassen poetsdoeken.

In Europa reinigen 2,7 miljoen werknemers hun machines en installaties met poetsdoeken van Mewa. Het gaat om bijna 130.000 bedrijven die de herbruikbare poetsdoeken van Mewa huren. Daar zijn kleine garages bij, maar ook grote, industriële ondernemingen. De poetsdoeken zijn inmiddels in 21 Europese landen beschikbaar. In 2018 werd Engeland als voorlopig laatste land aan het lijstje toegevoegd.

Duurzaam

Ook dit is een vorm van duurzaam ondernemen: het huren van poetsdoeken. Mewa produceert jaarlijks 114 miljoen poetsdoeken. Dankzij het kringloopsysteem van Mewa is het autobedrijf bovendien van veel gedoe af. Mewa levert de stoffen poetsdoeken bij de klant af, haalt ze op vaste tijdstippen op, wast ze en brengt ze na een kwaliteitscontrole weer terug. Mewa is er dan ook trots op om op deze manier bij te kunnen dragen aan een verbetering van de milieutechnologie in de textielservicebranche. “We zijn erg blij met de verder stijgende vraag naar onze poetsdoekservice”, aldus Ulrich Schmidt namens Mewa. “Het bewijst dat duurzaam ondernemen voor steeds meer bedrijven belangrijk is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3681 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters