Michelin ceo: winterband niet nodig

Nu afgelopen weekeinde de eerste flinke sneeuwbui ons land is binnengevallen en de volgende zich vandaag aandient, zien autobedrijven de vraag naar winterbanden direct toenemen. Maar volgens Michelin-ceo Jean-Dominique Senard zijn winterbanden alleen nodig als je in de bergen woont.

In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung stelde Senard onlangs dat winterbanden in de meeste gevallen niet nodig zijn – ook niet als het sneeuwt. Daarmee zorgde hij voor opschudding in Duitsland, waar de eerste sneeuw al een week of twee geleden viel, en bij concurrenten.

Profiel

Volgens Senard hebben de meeste consumenten voldoende aan goede allseasonbanden. Maar dan wel de Michelin Cross Climate. Senard benadrukt in het gesprek dat bij veel andere merken de vierseizoenenproducten niet voldoen in winterse omstandigheden. “Vooral als het profiel al wat aan het slijten is, zien wij in onze laboratoria dat veel all season-banden, met name uit de categorie B-merken, onvoldoende hun wintercapaciteiten waarmaken.” Volgens Senard behoudt een Cross Climate ook zijn capaciteiten als het profiel afneemt. Wie voor deze band kiest, is ook verlost van het jaarlijkse bandenwisselritueel. Scheelt veel geld en tijd.

Woede

Met zijn uitspraken zorgt Senard bij zowel bandenretailers als collega-fabrikanten voor veel (ingehouden) woede. Want juist nu de Europese bandenbranche een boost in de winterbandenverkoop en de wisselmomenten goed kan gebruiken, stelt de ceo van de grootste bandenfabrikant ter wereld het product ter discussie. Lees zelf het interview via deze link.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1590 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

3 reacties op “Michelin ceo: winterband niet nodig

 • Avatar
  11 december 2017 om 13:38
  Permalink

  De uitspraak van monsieur Senard is terecht; sinds twee weken rijd ik op Michelin Cross Climate+ (235/55×17) en gisteren en vandaag heb ik kunnen constateren dat deze banden dezelfde tractie en stabiliteit geven als de Bridgestone Blizzard die ik eerder gebruikte en de Michelin Alpin waarmee de auto van mijn vrouw (nu) is uitgerust.
  Tegenover het voordeel van niet twee keer per jaar wisselen en geen extra wielen meer aanhouden staat dat de eerste week (zonder sneeuw) het brandtofverbruik wel ca. 5% hoger bleek dan met de zomerbanden.

 • Avatar
  11 december 2017 om 15:26
  Permalink

  leuk actueel onderwerp; kijk naar buiten en ik zie een witte wereld.

 • Avatar
  11 december 2017 om 16:45
  Permalink

  valt veel over te zeggen. kort samengevat: Monsieur Senard is net zo komisch als Bibendum, dat leuke bolle michelin-mannetje. Typisch geval van “wij van WC eend adviseren…..”.

Reacties zijn gesloten.