Michelin koopt 20 procent ATU

Michelin heeft een belang van 20 procent genomen in de Duitse onderhoudsketen ATU, sinds 2016 eigendom van Mobivia. ATU heeft een kleine zeshonderd vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Met de overname van de aandelen is een bedrag gemoeid van 60 miljoen euro. Dat heeft Michelin bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers over 2017. Michelin maakt daarbij bekend binnen korte tijd nog meer overnames te zullen plegen.

Jaarcijfers

Michelin meldt over 2017 een nettowinst van 1,6 procent ten opzichte van 2016, ofwel 1,7 miljard euro. Namens Michelin zegt vicepresident Yves Chapot over de overname: “Mobivia heeft een goede staat van dienst als het gaat om groei en het constant verbeteren van de servicekwaliteit. Met meer dan 110 jaar ervaring is Michelin bekend met de wensen van consumenten. Daarom willen we graag de krachten bundelen, om de klantervaring te verbeteren en onze mobiliteitsaanbod te laten zien.”

Mobivia

Mobivia op zijn beurt ziet een partnerschap met een industrieleider als Michelin als een kans om het zieltogende ATU weer nieuw leven in te blazen. ATU is sinds 2016 in het bezit van Mobivia. Het Franse familiebedrijf is ook onder meer eigenaar van Norauto, Midas, Auto 5 en Point S, alsook de retailketen Decathlon en supermarktketen Cora.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters