Mijlpaal voor Zorgeloos Rijden Pas: 50.000

Automatiseerder EFI meldt de uitgifte van de 50.000e Zorgeloos Rijden Pas. De in 2017 gestarte abonnementsdienst biedt klantenbinding voor het autobedrijf en kostenspreiding voor diens klanten.

Financiële applicaties van EFI draaien bij meer dan vijftienhonderd mkb-bedrijven. Grotere dealerholdings benaderden de specialist vier jaar terug om een loyaliteitsprogramma te ontwikkelen. Doel was in te spelen op de groeiende voorkeur bij consumenten voor abonnementen met vaste maandbedragen in plaats van grote eenmalige uitgaven.

De daaruit voortgekomen Zorgeloos Rijden Pas wordt inmiddels door zo’n vijftien grotere dealerholdings ingezet. Samen zijn ze nu goed voor 50.000 passen, meldt directeur Eric Rooderkerk van EFI. Grondgedachte is dat garagebedrijven hun klanten een serviceabonnement bieden tegen een vast maandbedrag (zes euro). Op die manier wordt de onderlinge relatie versterkt en is het bedrijf verzekerd van een maandelijkse omzetstroom. Mogelijk leiden de regelmatige bezoeken tot extra werkplaatsomzet.

Wasstraat

Het deelnemende autobedrijf koppelt naar eigen inzicht diensten aan de pas: lampje vervangen (excl. xenon & led), vloeistoffen bijvullen, bandreparatie of vervangend vervoer bij onderhoud. Opties zijn ook – gratis – vervangend vervoer, apk, bandenreparatie, zomer- en wintercheck, extra garantie op reparaties en korting op de wasstraat. Aanvragen van klanten verlopen digitaal, via de website van de onderneming. Het Zorgeloos Rijden Pas softwareprogramma omvat een Kenteken–Check controleprogramma voor alle vestigingen. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.