Montagetips 4Motive voor turbo’s

Op een vijf minuten durende video demonstreert 4Motive-eigenaar Paul van Diemen de vervanging van turbo’s. Hij gebruikt daarvoor een turbo van Remante, dat sinds kort deel uitmaakt van 4Motive’s programma.

Turboschade heeft volgens Van Diemen in 98% van de gevallen een externe oorzaak. Oorzaken zitten vooral bij de oliesmering en luchtinlaat. Verder leiden deeltjes, kiezeltjes of metaal in het schoepenrad vrijwel zeker tot een defect. Van belang is daarom dat de toevoerleiding van olie vrij is en goed doorstroomt.

Enkele turbotips van 4Motive:

  • controleer de olieleiding toevoer en afvoer of knikken en verstoppingen
  • kijk of pasvlakken, aansluitingen en tapeinden van de olieleidingen in orde zijn
  • vervang altijd motorolie en oliefilter
  • gebruik nooit vloeibare pakking

Marge

Motive levert de turbo’s van Remante volgens een kortingsstructuur waarmee de grossier “een gezonde marge kan maken”. Binnenwerk wordt door de fabriek vervangen door een origineel onderdeel, getest op druk en gebalanceerd. Ook krijgt elke individuele turbo een testrapport mee.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *