Nieuwe cao bandenbranche definitief

De leden van brancheorganisatie Vaco hebben ingestemd met de nieuwe cao voor de banden- en wielenbranche. Ook de vakbondsleden zijn akkoord met het eind mei behaalde onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

Belangrijkste onderdeel van de nieuwe cao is een loonsverhoging van 2,0 procent per 1 november 2019 en nog eens 2,5 procent per 1 augustus 2020. In aanvulling daarop krijgen alle medewerkers in de branche in december 2019 een eenmalige uitkering van 175 euro bruto.

Generatiepact

Ook is afgesproken dat het generatiepact wordt voortgezet. Dit betekent dat werknemers in de branche van 60 jaar en ouder 80 procent gaan werken tegen 90 procent van hun salaris, met behoud van de volledige pensioenopbouw. Voorts komen er tweehonderd ontwikkelvouchers ter beschikking van de branche van 500 euro elk. Die kunnen werknemers in de branche inzetten om zich persoonlijk of gericht op hun functie verder te ontwikkelen, maar kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden om een cursus stoppen met roken te volgen. Ook is in de nieuwe cao de minimum beloning voor apk-monteurs in de bandenbranche gelijkgetrokken met die van de apk-monteurs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters