Nieuwe opleiding MBO-autotechniek 3 en 4

Goflex en Innovam starten, in samenwerking met het Automotive College van ROC Midden Nederland, een nieuwe opleiding voor mbo-studenten autotechniek. Dat doen ze onder de naam Nieuwe School voor Autotechniek.

De drie partijen hebben de ambitie om samen een topopleiding neer te zetten, die leerlingen bovendien “een vliegende start geeft.” In september begint de pilot in Nieuwegein met ten minste twaalf leerlingen.

Bootcamp

De opleiding bestaat in het eerste schooljaar uit 36 dagen, in blokken van drie of vier dagen bij Innovam in Nieuwegein. De opleiding start met een bootcamp van twee weken. In die periode wordt de basis van de (auto)techniek bijgebracht en de eerste praktische vaardigheden aangeleerd. Herme Bruin, directeur Innovam: “Autobedrijven zijn allemaal op zoek naar technisch personeel. Met deze opleiding willen we een bijdrage leveren om dat personeelstekort terug te dringen. Maar misschien nog wel belangrijker is dat we de kwaliteit en daarmee de inzetbaarheid van leerlingen naar een hoger niveau willen brengen.”

Detacheren

De studenten komen in dienst bij Goflex, dat hen bij autobedrijven detacheert. Na afronding van hun opleiding stappen de studenten over naar de bedrijven. Goflex is kritisch bij de aanname van de studenten. “We leggen de lat hoog en selecteren vooral op houding en gedrag. Door intensieve coaching en begeleiding monitoren we de voortgang en de prestaties van de studenten. Dat doen we vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers, de bedrijven. Bovendien werken we met ons beproefde prestatiebeloningssysteem”, aldus Sjef ten Berge, verantwoordelijk voor Goflex Automotive.

Samenwerking

Ruud van Diemen, directeur van het Automotive College, is te spreken over de samenwerking: “Dit nieuwe initiatief past in de intensieve samenwerking die we met Innovam hebben. Goflex is een nieuwe speler in de automotive markt, die graag ziet dat zijn studenten op één locatie in Nederland dezelfde hoogwaardige opleiding krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat wij dat samen met Innovam gaan waarmaken.”

De ondertekening door Herme Bruin (directeur Innovam) en Peter van Winssen (directeur Goflex).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *