Nieuwe trainingen Bosch voor EV’s

Bosch heeft voor zijn netwerk van bij Autocrew, Bosch Car Service of Bosch Workshop Partner aangesloten autobedrijven drie nieuwe trainingen opgezet die zijn gericht op onderhoud en reparatie aan elektrische voertuigen. Het gaat om vakinhoudelijke EV-trainingen, een training over waterstofaandrijving en een training over onderhoud en reparatie aan de modellen van Tesla, die nu eenmaal een heel eigen aanpak voor service en onderhoud vragen. Daarnaast lanceert Bosch de Remote Diagnostics Service, een technische helpdesk voor autobedrijven, waarbij de experts van Bosch op afstand assisteren bij bijvoorbeeld herprogrammeren of kalibreren.

De nieuwe trainingen werden voorgesteld tijdens een evenement voor alle Bosch-partners op 9 mei 2022 in De Fabrique in Utrecht. “Alhoewel het overgrote deel van de auto’s op de Nederlandse wegen nog een traditionele verbrandingsmotor heeft, neemt het aantal elektrische auto’s snel toe. Met name via leasebedrijven krijgen onze AutoCrew- en Bosch Car Service-autobedrijven steeds vaker vragen voor onderhoud en reparatie van elektrische auto’s. Met ons uitgebreid aanbod trainingen, technische support, werkplaatsapparatuur en onderdelen zorgen wij ervoor dat ons netwerk klaar is voor de uitdagingen van vandaag en morgen” zegt aftersalesdirecteur Carlo Bijnens.

Praktisch

“De trainingen schetsen een heel goed beeld van de laatste ontwikkelingen op de markt. Er komen onderwerpen aan bod waar je in het dagelijkse werk ook echt tegen aanloopt. Waarom dat er bepaalde laadpalen zijn, bijvoorbeeld, of hoe snel een EV-batterij laadt. Er komt wel wat technische kennis aan bod, maar vooral het praktische gedeelte is heel interessant”, zegt Jan Knobel van AutoCrew Knobel in Etten-Leur.

Inzicht

Ook Mark van Schijndel van Bosch Car Service Mark van Schijndel vond de EV-training een meerwaarde. “Ik was heel aangenaam verrast. Alle basisbegrippen die je dient te kennen, komen to the point aan bod in de cursus. Ik zou de opleiding zeker aanraden aan andere autobedrijven. Je krijgt niet alleen meer achtergrondinformatie over hoe en waarom bepaalde zaken gebeuren, maar ook inzicht in toekomstige ontwikkelingen op het gebied van EV.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.