Nieuwe website Autoservice Netwerk

Garageformule Autoservice Netwerk heeft haar website op de schop genomen. Er is onder meer voorzien in een beter occasionoverzicht, een op provincie gerangschikte dealerlocatiekaart en een afspraakbutton. Ook is rekening gehouden met mobiele devices.

auto-zijp-autosn“De site is snel, duidelijk en zeer responsive, werkt dus prima op smartphone en tablet”, stelt Jur Ooijman, adviseur namens ABC-Automotive. Verder hebben alle AutoSN-leden naast de landingspagina en eigen nieuwsoverzicht de mogelijkheid hun occasions afzonderlijk te tonen. Daarnaast zijn alle occasions bijeen gezet in een totaaloverzicht. Op dit moment staan zo’n twaalfhonderd auto’s in het systeem, dat ook wordt gebruikt om de leden te laten ze zien wat er staat bij de collega’s.

Afspraak maken

Voor de leden biedt de site, naast een intranettoegang voor dealerinformatie, ook een inlog voor de invoer van eigen nieuwtjes. Het maken van een afspraak werkt anders dan bij andere formules – bewust, zegt Ooijman. Elders in de markt moet volgens hem de klant bijna precies aangeven wat hij/zij wil laten doen aan de auto, soms zelfs op detailniveau van de reparatie. “Wij gaan ervan uit dat de klant dit vaak niet weet en vragen daarom, binnen drie  kliks, alleen de NAW-gegevens met telefoonnummer, kenteken, kilometerstand en voorkeurdata voor afspraken. De klant wordt immers altijd gebeld. In dat gesprek neemt de receptionist meteen de bijzonderheden mee en bevestigt hij de werkzaamheden. Duidelijker kan het niet en de drempel is laag.” Autoservice Netwerk ging in mei vorig jaar van start en heeft per januari 2018 zeventig leden. In de loop van 2018 verwacht men een toename met tien tot twintig autobedrijven.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †