In een videodrieluik belicht Frank J. van Klink, directeur XLLease, XLEasy en XLRent de toekomst van elektrisch autorijden. Het eerste deel – ‘De spanning staat erop’ – wordt vandaag gepubliceerd op de website van Aftersales Magazine.

Aan bod komt onder meer de vraag of ons netwerk geschikt is voor een snelle opkomst van de elektrische auto. Volgens het ‘verjaardagencircuit’ vliegen de stoppen eruit als te veel auto’s tegelijk aan het stopcontact gaan hangen. De werkelijkheid is een stuk genuanceerder en positiever, stelt Van Klink.

Smartladen

Zo wijst hij op smartladen (uitsluitend de benodigde afstand in plaats van helemaal vol) en prijzen die fluctueren naar gelang de behoefte op momenten van de dag en dagen in de week. “Plannen wordt op die manier beloond.” Verder kondigt de vlogger een “weelderige” handel aan in accupacks die ontoereikend zijn geworden voor de auto. Overdag geladen door zonnepanelen op het woningdak kunnen deze tweedehandsjes ’s nachts gedurende tien uur leegstromen naar de auto: gratis stroom. Deel 2 en deel 3 van het drieluik zijn ‘De elektrische auto zal de verbrandingsmotor niet vervangen’ en ‘Imago elektrisch rijden moet worden opgepoetst’. Ze zullen dit jaar en begin 2018 worden gepubliceerd op de website van Aftersales Magazine.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties