Op de Mercedes-Benz investeerdersdag gisteren, heeft Daimler-ceo Ola Källenius aangekondigd dat Mercedes-Benz afscheid zal nemen van de verbrandingsmotor. ‘Electric Only’ is het devies, in ieder geval voor de personenautodivisie. Het is een verscherping van de bestaande EV-strategie die de naam ‘Electric First’ droeg.

Källenius stelde dat reeds in 2025 ongeveer 50 procent van de nieuwverkoop van het premium merk een elektrische aandrijving – inclusief hybrides – zal hebben. In 2030 streeft hij ernaar om dan alleen nog volledig elektrische personenauto’s op de markt te brengen. Dan zal zelfs afscheid van hybrides worden genomen. Källenius kondigde aan dat Daimler in samenwerking met enkele partners, eigen batterijen zal ontwikkelen en produceren. Hij plant de bouw van acht fabrieken met een productiecapaciteit van 200 Gigawatt-uur.

Hele uitdaging

Källenius gaf overigens toe dat het voor het Daimler-concern een hele uitdaging zal zijn, want de euro’s komen nu voornamelijk met ICE-modellen in de kassa. Los van de bouw van de batterij-fabrieken, zal daarom de komende 5 jaar ruim 40 miljard euro worden geïnvesteerd in de ombouw en de ontwikkeling van platformen voor ‘Electric Only’. De eerste drie moeten in 2025 al van de band rollen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
1 mei 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties