GPC, de beursgenoteerde moedermaatschappij van onder andere NAPA en Alliance Automotive Group heeft de eerste halfjaarcijfers van 2021 gepubliceerd. Tevreden gezichten, zo blijkt.

“Het verheugt ons dat we een sterke financiële prestatie kunnen melden, dankzij de consequente uitvoering van onze strategie en uiteraard ook het herstel van de wereldwijde markten. Het tweede kwartaal werd gekenmerkt door sterke, positieve verkooptrends, die hebben geleid tot een record kwartaalwinst”, aldus Paul Donahue, Voorzitter en ceo van Genuine Parts Company.

Een miljard meer

GPC heeft in het tweede kwartaal een omzet gerealiseerd van 4,8 miljard dollar. Een miljard dollar meer dan in het tweede kwartaal vorig jaar. Dat toen uiteraard onder grote corona-druk stond. De winst over dat kwartaal kwam uit op bijna 197 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar werd nog een verlies genoteerd van 363 miljoen dollar. “De automotive divisie heeft de grootste groei – bijna 30 procent – gerealiseerd, zowel in de VS als in Europa. Het is ook de grootste divisie goed voor ruim 70 procent van de GPC-omzet”, benadrukt Donahue.

Over het eerste halfjaar heeft GPC nu een omzet van $9,2 miljard gerealiseerd, waarbij een winst van ruim 414 miljoen dollar werd genoteerd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties