Nissan brengt autotechniek naar ROC Twente

Nissan Nederland heeft een samenwerking gesloten met het ROC van Twente om de opleiding tot autotechnicus aantrekkelijker te maken. Nissan stelt daartoe actuele technische materialen beschikbaar. Ook krijgen docenten trainingen aan de Nissan Academy.

“Er gebeurt geweldig veel in het vakgebied van autotechnicus. We zien onder meer een opmars van autonome rijtechnologie en van elektrische aandrijftechniek. Ook de manier van kennisoverdracht verandert. Daarom werken we samen met het ROC van Twente aan het verhogen van de onderwijskwaliteit”, vertelt Joost Roelofs Heyrmans (foto links), aftersalesdirecteur bij Nissan Benelux.

Actuele kennis

Nissan stelt aan het ROC actuele materialen ter beschikking, zoals motoren en transmissies. Ook worden onderdelen van de elektrische Nissan Leaf aangeboden, om op de hoogte te blijven van de techniek van elektrische aandrijflijnen. Daarnaast krijgen docenten de mogelijkheid deel te nemen aan de Nissan Academy, het trainingsprogramma van Nissan voor technici. Zodoende beschikken ook de docenten over de laatste kennis op het gebied van de techniek bij Nissan. Tevens kunnen leerlingen en docenten deelnemen aan verschillende e-learningprogramma’s die Nissan gebruikt om nieuwe modellen en nieuwe technologieën te introduceren bij medewerkers.

Praktijkgericht

Roelofs Heyrmans: “Vanuit het trainingslokaal kunnen docenten en leerlingen aanhaken bij de actuele ontwikkelingen van de autotechniek en het vakgebied van autotechnicus. Leerlingen staan daardoor dicht bij de praktijk, zodat ze na hun opleiding een vlotte start maken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters