Nissan verwacht 30% omzetgroei aftersales

Door sterker in te zetten op personalisatie, gemak en rijplezier verwacht Nissan de komende jaren in Europa zijn omzet uit aftersales stevig aan te jagen. Het merk acht een groei tot dertig procent in 2022 mogelijk.

Een belangrijk element in de strategie is de uitbouw van connectiviteit en online service bij nieuwe modellen. Maar de fabrikant werkt volgens Vincent Wijnen (vice-president Aftersales) ook aan betaalbare aftermarketoplossingen. Daardoor kan ook de berijdersgroep van bestaande Nissans gebruikmaken van nieuwe online services. Voorbeelden hiervan zijn onderhoudsmeldingen in de auto tot aan het inplannen van een afspraak bij de dealer en automatische ordering van benodigde onderdelen, zodat die klaarliggen als de auto wordt gebracht voor service.

In Europa biedt Nissan sinds twee jaar de kopers van een nieuwe Juke een kleurenpalet voor carrosseriedelen en uitrusting. Bij tachtig procent van de verkochte Jukes is op dit moment sprake van een gepersonaliseerd uiterlijk en interieur. Daarmee zit dit model in de top 3 van meest profijtelijke modellen als het gaat om verkoop van accessoires.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *