Nissens app voor spoelen aircosystemen

Nissens, de Deense fabrikant van airconditioning en motorkoeling, brengt de app ‘Flushing’ uit. Deze visuele gids helpt monteurs om elk in de markt verkrijgbaar aircosysteem voor auto’s te spoelen.

Door het nog steeds groeiende aantal aircosystemen en de vele technische varianten kan volgens Nissens bij de monteur soms “verwarring of frustratie” ontstaan. De in Google Play en Apple App Store verkrijgbare (gratis) app moet het onderhoudsproces vereenvoudigen.

Handleiding

Nissens typeert de app als ‘een universele handleiding in zakformaat’. De gebruiker krijgt een ‘stap-voor-stap’ handleiding, inclusief visuele diagnostische ondersteuning voor olievervuiling. Hierdoor kan de monteur snel de meest waarschijnlijke oorzaak van een storing identificeren en tijd besparen in het diagnoseproces.

Steviger positie

“We bezitten een enorme hoeveelheid kennis en willen deze doorgeven aan de aircomonteurs in de aftermarket”, licht Nissens-marketingdirecteur Jacob Smedegaard toe. “Als we ze kunnen helpen om aircoservices snel en efficiënter uit te voeren, hebben ze een steviger positie in een markt die voortdurend onder druk staat.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †