Nissens voegt online toe aan trainingen

Nissens breidt zijn trainingsconcept op het gebied van klimaatsystemen uit met een online platform voor zelfstudie. Het komt naast de bestaande, in 2015 gestarte klassikale aanpak voor monteurs in de aftermarket.

Wereldwijd namen al meer dan vierduizend autotechnici deel aan het Nissens Training Concept, variërend van ‘basis’ tot ‘specialist’ en ‘expert’. In de aangekondigde nieuwe fase voorziet NTC ook in zelfstudiecursussen. Gebruikers kunnen vanaf vrijwel elk punt ter wereld 24/7 deelnemen, interactief, op computers en mobiele apparaten. Na succesvolle afronding volgt een certificaat. Dat verloopt geheel elektronisch: wachten op een officieel door Nissens ondertekend document is niet nodig.

Turbo’s

Een van de eerste online cursussen draait om de grondbeginselen van turbo’s, het oplossen van problemen in systemen en de installatie van turbo’s. De informatie voor zelfstudie is gebaseerd op bestaand NTC-presentatiemateriaal. Het zelfstudieconcept is gebouwd op het bestaande NTC-platform. Jan Zieleskiewicz, marketing manager Nissens Automotive: “In de loop der tijd zal het concept transformeren tot een platform voor kennisdeling, toegang bieden tot opleidingen op maat voor een bepaald specialisme en verdere, visueel gepresenteerde technische kennis.”

Virtuele omgeving

Het uiteindelijke doel is een virtuele omgeving waar experts in automobielsystemen met elkaar kunnen communiceren. Er is voorzien in zes talen, later volgen nog enkele andere.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †