Nog drie grossiers naar Group Auto

Automaterialengrossiers Teunis Rijssen, VKV Sneek en Merci (met vestigingen in Amsterdam, Sloten en Zaandam) treden toe tot Group Auto Nederland.

In oktober sloot ook Govers Automaterialen zich al aan bij Group Auto Nederland. Volgens directeur Freek Blekxtoon komt het aantal grossiersleden hiermee boven de vijftig en het aantal vestigingen voor personenauto en truck gezamenlijk op zeventig. Hij verwacht bovendien op de korte termijn nog meer leden te kunnen verwelkom.

Teunis

Teunis Automotive Rijssen is ook al actief in de G-truck en Toptruck sector van Group Auto en gaat per 1 januari ook voor de personenautomarkt geheel over Group Auto. Volgens Erik Ten Bolscher, directeur, een afgewogen keuze die het bedrijf een sterkere positie moet geven: “Het leverancierspakket, de eigen ICT-ondersteuning en de marketingformules gaven de doorslag. Wij zijn verheugd de keuze voor Group Auto te hebben gemaakt en kunnen zo onze klanten nog beter bedienen.”

VKV

Thom Veenema van VKV vult aan: “Ook wij stonden op een punt waarbij we keuzes moesten maken. Enerzijds hadden wij ook nog een eigen werkplaats, anderzijds gebeurt er veel in de grossierstak. Aansluiting bij een organisatie als Group Auto is intussen welhaast een must geworden. De processen op automatisering en marketing kan een groep veel beter organiseren dan een ondernemer in zijn eentje. En bovendien weet je samen veel meer en kun je fouten voorkomen en tijd besparen door de aanwezige ervaring.”

Merci

Merci Automaterialen sluit zich met drie vestigingen in de regio Amsterdam aan. Mevrouw Mercimek over de keuze voor Group Auto: “Wij hebben het jaren alleen gedaan en dat ging prima. Alleen zie je door de veranderde markt dat er veel dingen gebeuren die je aan het denken zetten. Daarover praat je dan en kom je tot de conclusie dat aansluiten bij een onafhankelijke groep eigenlijk alleen maar voordelen biedt. Collega’s met dezelfde uitdagingen, waarmee je sneller en beter oplossingen kunt ontwikkelen waar je klanten blij van kunnen worden.” De Amsterdamse collegagrossier en Group Auto-lid Berry Jansen beaamt: “Vanuit het bestuur van Group Auto zijn we ook steeds bezig met beleid om de krachten verder te bundelen. Merci is een gewaardeerde collega. Het is ook mijn visie dat het beter is samen te werken vanuit kracht. Ik zie de komst van Merci dan ook als een aanvulling voor de groep. Lokaal gezien houden wij een faire, gezonde competitie met Merci. Ons verzorgingsgebied is daarvoor groot genoeg. Als onderneming onderscheid je je toch wel met je eigen assortiment, services, mensen, bedrijfscultuur en zeker ook op basis van relatie.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters