Omzet Liqui Moly groeit 4 procent in 2019

Ondanks problemen met de overgang naar nieuwe software voor inkoop, productie en verkoop is de omzet van olie- en additievenspecialist Liqui Moly in 2019 met 4 procent gestegen tot een record van 569 miljoen euro.

Dat maakt Liqui Moly bekend. “Hieruit blijkt dat we ook onder moeilijke omstandigheden succesvol kunnen zijn”, zegt algemeen directeur Ernst Prost. Daarmee heeft Liqui Moly de omzet in de afgelopen tien jaar weten te verdubbelen.

Winst

De winst bleef door de moeizame start van 2019 wel wat achter, maar “het rendement op de verkoop is nog steeds in dubbele cijfers”, aldus het persbericht. “Liqui Moly is financieel gezond, heeft geen schulden en heeft een solvabiliteitsratio van meer dan 80 procent”, aldus Ernst Prost.

Distributie

De groei van de omzet komt vooral doordat de export is gestegen. Die stijgt harder dan de thuismarkt Duitsland, waar Liqui Moly een gevestigde naam is. In Nederland brengt Liqui Moly zijn producten sinds een halfjaar direct, via enkele distributeurs op de markt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.