Partspoint Group introduceert Tech360

Onder de naam Tech360 introduceert de Partspoint Group deze maand een programma met technische ondersteuning en training voor het garagebedrijf. De uitrol verloopt via Brezan, TC Staadegaard en AD Grossiers.

Garagebedrijven kunnen bij Tech360 terecht voor technische vragen, toegang tot een kennisdatabase met ruim 9.500 items, Remote Services (zoals inleren van sleutels en trekhaken), Pass Thru (86 procent van het wagenpark), instructievideo’s en assistentie op locatie.

Specialiseren

Het programma voorziet verder in twee praktijkgerichte trainingsdagen per jaar. Garagebedrijven kunnen zich zo specialiseren tot Dieselpro, Aircopro, Turbopro of Hybridpro. Het programma wordt ondersteund door een eigen website. Binnenkort worden Tech360-presentatieavonden voor garagehouders gegeven. GMTO zal dan live laten zien hoe de Pass Thru-oplossing in de praktijk werkt.

Reparatie

Fred Kamphuis, vorige week benoemd tot directeur Productmanagement & Inkoop, is projectleider voor Tech360. Cor Baltus, CEO PartsPoint Group: “Binnenkort zal elke auto voor reparatie of regulier onderhoud, via Pass Thru, in verbinding met de autofabrikant gebracht moeten worden. Met Tech360 kan het garagebedrijf dit voortaan zelf, zonder een beroep op het dealerbedrijf te hoeven te doen.” De ondersteuning kost 1295 euro per garage per jaar.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †