Startup Changemycar, een onderdeel van Athlon, biedt berijders van een leaseauto de mogelijkheid om iedere maand van auto te veranderen. Via een app kan de werknemer eenvoudig switchen naar een auto die op dat moment het beste bij zijn levenssituatie past. De auto staat de volgende dag voor de deur, belooft Changemycar.

paulDe startup is geïnitieerd door Athlon, maar is een zelfstandige onderneming binnen Athlon. Changemycar zit ook niet met Athlon in hetzelfde gebouw. De auto’s worden wel geleaset bij Athlon. “Daardoor kunnen we ook altijd voldoende aanbod garanderen”, zegt Paul Bouwmeester, medeoprichter van Changemycar.

Mobiliteitsbudget

Hoe het werkt? De werkgever geeft de werknemer een mobiliteitsbudget. Wanneer de werknemer overstapt op een goedkopere auto, houdt hij geld over. Voor de werkgever is het voordeel dat hij niet vastzit aan een contract voor vier of vijf jaar, of bij stilstand toch moet betalen voor de leaseauto. “In de praktijk blijkt het best vaak voor te komen dat auto’s te vroeg terugkomen uit de lease. Een medewerker vertrekt, of blijkt toch niet de droomkandidaat te zijn waarop was gehoopt. Dat zadelt de werkgever op met extra kosten voor bijvoorbeeld het afkopen van het contract. In die zin is Changemycar dus ook voor de werkgever financieel voordeliger dan het traditionele leasecontract.”

Eigen leaseauto

De overeenkomst met traditioneel leasen is dat ook Changemycar uiteindelijk uitgaat van een eigen leaseauto. Het houdt geen rekening met werknemers die verschillende vormen van mobiliteit willen kunnen afwisselen. “We hebben onder leaserijders onderzoek gedaan. Daar bleek uit dat zij toch een sterke voorkeur hebben voor die eigen leaseauto. Wel willen ze graag kunnen switchen naar een andere auto, bijvoorbeeld als het financieel even tegenzit, of als de thuissituatie wijzigt. Met Changemycar zit je nergens lang aan vast en is dat zo geregeld. Een medewerker van ons komt met de nieuwe auto naar de klant toe en wisselt hem om tegen de oude.”

Voor langere tijd

De eerste drie klanten hebben zich inmiddels gemeld bij Changemycar, dat nu pas vijf auto’s op de weg heeft, maar volgens Paul Bouwmeester is de belangstelling nu al groot. Wat betreft het spookbeeld dat alle klanten van elke maand van auto willen wisselen maakt Bouwmeester zich geen zorgen. “De meesten zullen toch voor langere tijd dezelfde auto houden, met alle kinderzitjes en Bluetooth-instellingen die daarbij horen. Wel zo gemakkelijk. Het is ook niet bedoeld voor mensen die voor een korte tijd een auto nodig hebben. Die kunnen beter een auto huren.” [responsive-video identifier=”ZDWyZO5Az4k”]
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties