Petronas opent vacature vloeistofexpert F1

Petronas Lubricants International start een wereldwijde zoektocht naar een vloeistofexpert (brandstof, olie) voor het F1 motorsport-team. De termijn voor reacties sluit op woensdag 25 september.

De ‘Trackside Fluid Engineer’ voorziet het Mercedes-AMG Petronas Motorsport-team van on-site technische support tijdens het FIA F1 World Championship van 2020. Als onderdeel van het team monitort en analyseert de engineer Primax Fuel, Syntium Lubricant en Tutela Functional Fluids op naleving van de FIA-wetgeving en het leveren van optimale prestaties.

Realtime analyse

Giuseppe D’Arrigo, Managing Director en Chief Executive Officer bij PLI: “Deze zoektocht is een unieke kans. Ik raad gekwalificeerde kandidaten aan hem te grijpen als ze deel willen uitmaken van een team dat baanbrekende vloeistofoplossingen ontwikkelt voor toekomstige kampioenstitels.” Vorig jaar meldden zich wereldwijd zevenduizend sollicitanten aan. Van hen schoven er drie, na onder meer een videomotivatie en casestudypresentatie, aan bij D’Arrigo in Maleisië. Uiteindelijk werd de 24- jarige Stephanie Travers uit Zimbabwe gekozen nieuwe Trackside Fluid Engineer.

Toto Wolff, teambaas en directeur Mercedes-AMG Petronas Motorsport: “De vloeistofexperts voorzien ons van realtime analyses en vroege opsporing van mogelijke uitdagingen. Oftewel cruciale technische expertise. We kijken ernaar uit het team uit te breiden.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *