Profile Edam wordt Vakgarage

Vakgarage meldt per 1 februari 2022 drie nieuwe vestigingen te hebben aangesloten. Het gaat om Autobedrijf Gecu in Culemborg, Autobedrijf Jan Nijland in ’s-Heerenberg en het autobedrijf van Örjan Frikkee in Edam, dat tot voor kort was aangesloten bij Profile.

Over de overstap naar Vakgarage zegt eigenaar Örjan Frikkee: “Ik heb twee vestigingen, in Edam en in Purmerend. Purmerend is een wat grotere Profile-vestiging; in Edam zijn we van oudsher een echt onderhoudsbedrijf, maar wel bijna twintig jaar Profile geweest. Ik heb besloten om me in Edam meer te focussen op de particuliere markt. Onze vestiging in Purmerend gaat de zakelijke klanten in dit gebied bedienen, onder Profile-vlag. Daar hebben we een efficiënte werkplaats voor bandenwissels en -opslag. In Edam is die opslag honderd meter verderop, dus dat is helemaal niet zo handig.”

Particulier

Wat betreft onderhoud bedient Vakgarage ook de zakelijke markt, maar daar wil Frikkee in Edam niet de nadruk op leggen. “We gaan ons daar echt richten op de particuliere en de klein zakelijke markt. We pakken daar ook iets meer de occasionverkoop op, maar het belangrijkste is reparatie en onderhoud voor de particuliere markt. Daar liggen ook mijn groeikansen. In een latere fase kijken we misschien ook weer meer naar de zakelijke markt. Ik vind ook dat de marges in de zakelijke markt niet goed zijn. Als je ziet wat je daar allemaal voor moet doen in de vorm van haal- en brengservice, opslag, vervangend vervoer en dergelijke. Het gaat ook ten koste van de particulier, waar we ons in eerste instantie op willen richten.”

Over zijn keuze voor Vakgarage zegt Frikkee: “Ik vind het gewoon het meest complete concept voor het type bedrijf dat ik heb in Edam. Vakgarage is een mooie, grote club, professioneel ook, dus daar ben ik heel blij mee.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3518 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.