Remmentraining Brembo krijgt vervolg

Naast de basisremmentraining Brembo Expert is er nu de vervolgtraining Brembo Expert Pro. Doel is het kennisniveau van de monteur verder op te schroeven, om in de dagelijkse werkplaatspraktijk nieuwe technische problemen te kunnen oplossen.

Zo is er aandacht voor het onderhoud en de remreparaties bij hybrides en elektrische auto’s. Ook andere recente  ontwikkelingen komen aan bod, zoals ‘brake-by-wire’, elektronische remkrachtverdeling, Auto-Hold systemen en adaptieve cruise control. Tegen welke problemen loop je als monteur in praktijk aan en hoe los je deze op? En wat gaat de toekomst bieden op het gebied van nieuwe remtechnieken en het gebruik van nieuwe materialen?

Commercieel advies

Ook de dagelijkse werkplaatspraktijk op het gebied van remsystemen komt bij Brembo Expert Pro ter sprake. Denk bijvoorbeeld aan kromme remschijven, veelvoorkomende remklachten (piepgeluid,  trillingen) en het herkennen en oplossen van remblokschades. Daarnaast voegt de training commercieel advies als dimensie toe. Het gaat dan vooral om het geven van reparatieadvies aan klanten en de omgang met problemen of klachten uit de praktijk.

Technische informatie

De vervolgtraining vindt plaats bij één van de vestigingen van de Automotive Academy. Het theorie- en praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen. Na succesvolle afronding  mag de cursist zichzelf Brembo Expert Pro noemen. Hij lift dan ook mee bij promotionele activiteiten en geniet exclusieve toegang tot de Brembo Brakesystem Academy (technische informatie, montagehandleidingen, aanhaalmomenten). Meer informatie over de training is verkrijgbaar bij de automaterialengrossier en op automotiveacademy.nl.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †