Rentree Syntix met Michel Dorrestijn

Het Belgische Syntix, leverancier van smeermiddelen en additieven, maakt een rentree op de Nederlandse markt. Importeur Michel Dorrestijn verwacht zo een antwoord te bieden op de vraag naar specialistische producten. In de automotive, maar ook daarbuiten in sectoren zoals de watersport of de agrarische wereld.

Syntix is sinds 2016 in handen van het Belgische Xenum. Beide zijn sindsdien echter onder eigen naam en identiteit doorgegaan met de ontwikkeling, productie en verkoop van smeermiddelen en additieven. Dorrestijn verwacht dat Syntix op de Nederlandse markt prima naast Xenum kan opereren. “Onze doelgroep bestaat uit bedrijven die zich willen onderscheiden van de massa met premium producten.”

Keramische partikels

Als voorbeeld geeft Dorrestijn het olieadditief dat Syntix vermarkt onder de naam Cera Max. Deze bestaat onder meer uit keramische partikels die de interne wrijving in de motor verlagen. “Met name bij motoren met veel vermogen worden hiermee uitstekende resultaten geboekt. Verschillende merkenclubs hebben het al omarmd omdat het problemen zoals olieverbruik voorkomt, beperkt of zelfs oplost.”

Een andere doelgroep betreft garagisten die onder hun klantenkring mensen hebben met een laag jaarkilometrage. Om interne motorvervuiling te voorkomen adviseert Dorrestijn te werken met brandstofadditieven. “Ik weet dat dat geen goed imago heeft, maar het product spreekt voor zich. Probeer het en je wilt niet meer anders.”

Eerdere carrière

Michel Dorrestijn was eerder verkoopleider bij grossiersgroep Gebr. Ferwerda en accountmanager bij het toenmalige Parts Point Group, inmiddels Alliance Automotive Group geheten. Dit volgde na een jarenlange carrière als conceptenmanager namens grossiers zoals Imbema, Fugo, Ferwerda en Staadegaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.