Robert Bosch verkoopt Beissbarth en Sicam

De private-equitygroep Stargate Capital uit München heeft de fabrieken en merknamen Beissbarth (uitlijnsystemen en remmenbanken) en Sicam Coregio Italië (bandenservice-apparatuur) van Robert Bosch overgenomen. Alle 330 medewerkers gaan mee over.

In april jongstleden nam Stargate via dochtermaatschappij INOS ook al de Italiaanse equipmentfabrieken van Werther International (hefbruggen en bandenapparatuur) uit Reggio Emilia over. Werther wordt in ons land vertegenwoordigd door Explora uit Ede. Stargate Capital stelt in de berichtgeving dat zij een Europese equipmentgroep willen bouwen, die de vleugels ook buiten kan uitslaan. Boris Levin, partner van Stargate Capital meldt dan ook: “Het is de bedoeling om met de productlijnen en bekende merknamen niet alleen de huidige marktpositie in Europa uit te bouwen, maar ook om de markten in Azië en de VS te betreden.”

Werther

Luca Gazzotti, ceo van Werther is blij dat de sterke R&D-tak van Beissbarth nu onderdeel van de INOS-groep is. Volgens insiders stopt Bosch ook met de marketing en verkoop van hefbruggen. De reden is dat Bosch zich volledig wil richten op (motor)diagnoseapparatuur. Mede daarom wordt ook fors geïnvesteerd in het concept connected werkplaats.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen