Saleri neemt Ruville over van Schaeffler

Het Italiaanse Saleri kondigt de overname aan van de merkrechten van Ruville, die nu nog eigendom zijn van zakenpartner Schaeffler. De overname gaat gepaard met de overname van CDCSrl, een Italiaans bedrijf voor auto-onderdelen voor motoren en chassis, dat actief is in de automotive aftermarket en gevestigd is in Florence.

Over de dubbele overname zegt Basilio Saleri, president van Industrie Saleri Italo: “Deze operaties vertegenwoordigen goed onze inzet en strategie voor de aftermarketactiviteiten. Deze twee investeringen vullen elkaar aan. Het merk Ruville biedt brede internationale erkenning dankzij zijn uitgebreide productportfolio, terwijl CDC zorgt voor de industriële knowhow en de operationele flexibiliteit om dit multiproductaanbod op de markt te brengen.”

Businessunit

Algemeen directeur Matteo Cosmi voegt daaraan toe: “Het handelsmerk Ruville zal de perceptie van Saleri als een betrouwbare en solide partner op mondiaal niveau verder versterken. Bovendien is CDC gekozen vanwege zijn aanzienlijke staat van dienst, zijn geconsolideerde inkoopketen en het schaalbare logistieke platform. Dit – samen met zijn managementexpertise – maakt het de perfecte basis voor de Saleri aftermarket businessunit.”

De nieuwe businessunit zal begin 2022 volledig operationeel zijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *