Stakingen bij Nefkens en Arend Den Bosch

De pop-up stakingen voor een nieuwe cao in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche hebben vrijdag 23 november een vervolg gekregen in Den Bosch.

Dat melden de vakbonden FNV en CNV. Automonteurs uit de garages van Nefkens en Arend Auto hebben zich vrijdagochtend bij het begin van hun dienst ingeschreven voor een 24 uursstaking. Inzet van de stakingen is een cao waarbij de medewerkers een fatsoenlijke loonsverhoging eisen, met de zaterdag als vrijwillige werkdag en mét behoud van toeslagen.

Geen namen

Deze keer wilden de bonden niet van tevoren bekendmaken om welke garages het ging. Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal: “Ook in het zuiden sluiten automonteurs zich aan. Om stakingsbreken en intimidatie tegenover de monteurs te voorkomen, maken we de namen van de garages deze keer niet vooraf bekend. De stakers laten zich echter niet tegenhouden. Ik ben trots op hen, want staken bij een klein bedrijf met een paar monteurs is veel moeilijker dan met duizenden tegelijk bij een groot bedrijf. Maar ze gaan ervoor en zetten door.” Inmiddels is duidelijk dat het gaat om Nefkens en Arend Auto. Volgens bestuurder Bart Plaatje is bij Arend toch nog één monteur aan het werk gegaan. Bij Nefkens bleef de garage gesloten. Zolang er geen vooruitgang wordt geboekt in de onderhandelingen, gaan de stakingen door.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters