Tesla opent serviceportal voor universeel

Universele autobedrijven hebben sinds kort toegang tot een serviceportal van Tesla, waar zij onderhouds- en reparatie-informatie kunnen vinden.

Tegen betaling kan het universele autobedrijf voor een uur (30 euro), een dag (100 euro), een maand (300 euro) of een jaar (2700 euro) toegang krijgen tot onder meer handleidingen voor onderhoud, onderdelen en gereedschap, alsook bedradingsschema’s, reparatietips en voorgestelde arbeidsuren per reparatie.

Er zijn ook abonnementen voor een diagnostisch pakket. Dat is met inbegrip van onder andere diagnostische software en diagnose op afstand. De kosten hiervoor bedragen 125 euro voor een uur, 175 euro per dag, 750 euro per maand of 4500 euro per jaar.

Schadeherstel

Voor schadeherstel had Tesla al dergelijke informatie beschikbaar. Voorwaarde was wel dat het schadeherstelbedrijf hiervoor door Tesla gecertificeerd was. Die voorwaarde lijkt voor deze informatie niet te bestaan. Wie betaalt, kan toegang krijgen tot de informatie.

Met het serviceportal komt Tesla tegemoet aan de wens van veel autobedrijven, die vaak klaagden over het gesloten bolwerk dat Tesla was. Het is overigens logisch dat Tesla deze stap zet. Tesla beschikt immers niet over eigen garages, enkel verkooplocaties. Met het groeiende aantal Tesla’s op de weg is bovendien het beschikbaar stellen van onderhouds- en reparatie-informatie in het belang van de consument, die hiervoor vaak niet te ver om wil rijden.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1600 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

2 reacties op “Tesla opent serviceportal voor universeel

  • Avatar
    16 februari 2021 om 22:02
    Permalink

    Het vrijgeven van deze informatie (tegen betaling) is bij (EU) wet verplicht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *