Tesland start onderdelenverkoop

Tesland uit Almere, bekend om zijn grotendeels in eigen beheer ontwikkelde Tesla-accessoires, start nu ook een lijn met onderdelen.

“Ik ben een enthousiaste Tesla-rijder, heb er meerdere zelfs. Ondanks het feit dat ik het merk door en door ken, ben ik net als vele andere Tesla-bezitters toch wel teleurgesteld in de aftersalesservice. Omdat wij door onze goede naam in accessoires redelijk bekend zijn onder Tesla-rijders, krijgen wij geregeld vraag naar slijtdelen. Die leverden en monteerden we vroeger niet, maar sinds kort hebben we dat toch opgepakt.”

De onderdelen waar Kats veel vraag naar krijgt, zijn met name aandrijfassen, stuurdelen, interieurfilters, accu’s, remschijven en remblokken, koplampen en reparaties van de beeldschermen zijn momenteel het meest gevraagd. “Die vraag komt overigens niet alleen van particuliere Tesla-bezitters, maar ook door een groeiend aantal autobedrijven.”

Aftersales

Autobedrijven die wel eens een Tesla in hun werkplaats krijgen, kunnen op de website van Tesland een account aanmaken en de onderdelen tegen aantrekkelijke voorwaarden aanschaffen. Kats ziet hierin kansen voor structurele groei. “Het wagenpark Tesla’s begint te verouderen. Ze lopen uit de garantie en dan blijkt Tesla voor dit soort aftersalesactiviteiten in de ogen van de klant niet alleen erg prijzig, maar de wachttijden op een afspraak en de leveringen van onderdelen kunnen soms een hele uitdaging zijn. We ervaren dat daarom steeds meer universele autobedrijven Tesla’s in de werkplaats krijgen. Onderdelen zijn dan niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Sommige gerenommeerde onderdelenfabrikanten zijn er wel mee bezig, maar verkopen nog te vaak nee. Dat gat, daar zijn wij in gesprongen. Ons doel is om een all-in-one-shop te worden voor zowel nationale als internationale bedrijven die onderdelen voor Tesla zoeken. Mede door onze contacten met de diverse fabrikanten die onze accessoires produceren, hebben we nu deze onderdelenlijn opgezet.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.