Tjeerdsma Autobedrijf van het Jaar 2017-2018

Autobedrijf Tjeerdsma uit het Drentse Nieuw-Weerdinge is vanavond uitgeroepen tot Bovag Autobedrijf van het Jaar 2017-2018.  Dat gebeurde aan het slot van het jaarcongres van de afdeling Onafhankelijke Autobedrijven, dat plaatsvond in Barneveld en werd bijgewoond door circa negenhonderd leden.

Het in 1983 gestarte bedrijf van oprichter Henk Tjeerdsma (56), echtgenote Tina (46) en zoon Tjeerd Tjeerdsma (22) is aangesloten bij de formule Autocrew. De jury roemde de ondernemers vanwege de duidelijke klantstrategie en het feit dat deze consequent en succesvol in het totale familiebedrijf is doorgetrokken. “Dit autobedrijf ziet er tot in de puntjes verzorgd uit en de bedrijfsvoering is zowel qua sales als aftersales goed op orde”, aldus juryvoorzitter Ferry Smith van de ANWB.

Juiste snaar

Tjeerdsma is de opvolger van Autobedrijf De Baaij uit Nijmegen, dat vorig jaar de verkiezing won. In de finaleronde zaten naast Tjeerdsma ook Pals & Van Tilburg uit Marknesse (Flevoland, Bosch Car Service) en Geert Stevering uit Ulft (Gelderland, Bosch Car Service). De finalisten waren volgens de jury meer dan ooit aan elkaar gewaagd. “Autobedrijf Pals & Van Tilburg investeert doorlopend in de relatie met de klant en weet daarbij de juiste snaar te raken. Dit autobedrijf geeft het begrip ‘local champion’ echt een gezicht.” Autobedrijf Geert Stevering combineert een prachtige locatie met onvervalste Achterhoekse gastvrijheid. “In de regio kun je niet om Autobedrijf Geert Stevering heen”, aldus de jury. Het bedrijf mag zich specialist noemen als het gaat om het zoeken van op de klant afgestemde auto’s in Duitsland.

Mystery shopper

Consumentenstemmen hadden in juni geleid tot tien halve finalisten. Zij kregen bezoek van een mystery shopper en W&D Consultants. Eind augustus werd de top-drie geselecteerd, door een vakjury onder leiding van Ferry Smith (director Public Affairs bij ANWB). In de aanloop naar de slotronde op 3 oktober werden deze finalisten nader aan de tand gevoeld. Alle 3.300 bij Bovag aangesloten onafhankelijke autobedrijven konden deelnemen aan de verkiezing, die dit jaar voor de elfde keer plaatsvond.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †