Triangle Tyre komt naar Europa

Triangle Tyre heeft zijn vleugels uitgeslagen naar Europa. De Chinese bandenfabrikant heeft Milaan in Italië gekozen als hoofdkwartier voor zijn Europese activiteiten. Corrado Moglia is aangesteld als algemeen manager.

Desgevraagd laat Triangle Tyre weten dat er al enkele contacten zijn gelegd met distributeurs in Nederland en België. Zo zullen de banden via Badelco in België geleverd worden. Heuver (hoofdzakelijk voor het off the road-segment) en De Klok zijn distributeurs in Nederland.

Moglia

Corrado Moglia is een veteraan op bandengebied, met meer dan 25 jaar ervaring bij Bridgestone, Marangoni en Giti Tyre. Zijn laatste functie was algemeen directeur bij Giti voor Latijns Amerika en Europa. Moglia wordt terzijde gestaan door Angelo Giannangeli als Europese marketingdirecteur, Mirco Spiniella als Europese business development directeur en John Ruddy als Europese manager voor off the road.

Groei

Het doel van Triangle Tyre is om snel, organisch te groeien in de Europese bandenmarkt. Plannen voor fusies of overnames in Europa zijn er vooralsnog niet. Op de foto, van links naar rechts: Giannangeli, Moglia, Spiniella, Ruddy.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters