Uitbreiding netwerk Euro Repar Car Service

Euro Repar Car Service opent deze maand zes nieuwe vestigingen: in Hardenberg, Leek, Gorinchem, Tiel, Limmen en Aalten. Daarnaast zijn zeven nieuwe contracten afgesloten die de komende maanden zullen starten.

Het garageconcept, onderdeel van de PSA Groep, heeft nu in Nederland twaalf vestigingen operationeel. “Er is op dit moment een groeiende belangstelling”, zegt formulemanager Harm Nieboer. “We willen snel doorgroeien naar uiteindelijk een landelijk dekkend netwerk.”

Aanwas

Van de huidige vestigingen van Euro Repar Car Service zijn vijf bedrijven voormalig Erkend Reparateur. Volgens Nieboer is het de bedoeling dat de toekomstige aanwas vanuit meerdere kanalen komt. “We merken dat ook onafhankelijke autobedrijven interesse hebben om zich aan te sluiten bij onze formule. Maar ook bij Erkend Reparateurs, die zich heroriënteren op hun toekomst, groeit de belangstelling.” De nieuwste Euro Repar Car Service vestiging (in Aalten) huist in het pand van Autobedrijf Blekkink, die op deze locatie ook een Renault-servicevestiging heeft.

Europese formule

Op dit moment zijn er ruim drieduizend vestigingen van de formule. Behalve in de Zuid-Europese landen is ze ook sterk vertegenwoordigd in Duitsland, België en Engeland. Het concept beschikt over het Eurorepar onderdelengamma. Deze multimerken onderdelenlijn omvat meer dan tienduizend onderdeelnummers. Over de ambities van PSA met Euro Repar sprak Aftersales Magazine onlangs met topman Christophe Musy.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †