Valeo vernieuwt website

Eenvoudiger en sneller in het gebruik, dat zijn volgens Valeo de belangrijkste winstpunten van zijn vernieuwde website.

De site is toe te spitsen op het specifieke profiel van de gebruiker: garagist (toegang tot productcatalogus, online trainingen, technische assistentie), grossier, automobilist (rijhulpinformatie, onderhoudstips) of een andere positie in de keten. Voorzien is ook in een nieuwsoverzicht met recente productinnovaties en -lanceringen. Verder heeft de bezoeker directe toegang tot alle catalogi per productlijn (te downloaden in pdf), is er een digitale zoekassistent en biedt Tech Assist gratis toegang tot alle technische informatie van het betreffende Valeo-product.

Hybride

Valeo Service is aanwezig in meer dan 150 landen, heeft 38 ontwikkelingscentra en 20 onderzoekscentra en gebruikt ruim 11 procent van de omzet voor onderzoek en ontwikkeling. Vijftig procent van alle producten die Valeo vandaag de dag verkoopt bestond drie jaar geleden helemaal nog niet. Eerder deze week sprak Guillaume Devauchelle, directeur Innovatie, de verwachting uit dat in het jaar 2026 meer dan een kwart van de wereldwijde automarkt hybride aandrijving zal kennen. De positie van personenwagens geheel of deels op benzine zal volgens hen nog lange tijd dominant zijn, aangezien de groei van full electric langs de weg der geleidelijkheid zal lopen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †