Van der Ven opent zelfdemontage

Recycling- en onderdelenbedrijf Van der Ven Auto’s uit Roosendaal heeft onlangs een deel van het bedrijf ingericht voor het zelf demonteren van onderdelen, de Venyard geheten.

Het gaat daarbij om onderdelen uit auto’s van bouwjaren tot 2010. Op een deel van het terrein, in de open lucht, staan 1250 auto’s, waarvan er wekelijks honderd gewisseld worden. “Er komen hier elke week 750 auto’s binnen. Van sommige oudere modellen loont het gewoon niet om zelf onderdelen eruit te halen. Die staan op de Venyard, waar mensen zelf, met hun eigen gereedschap, onderdelen vanaf kunnen halen.”

Concept

In 2017 had Martijn Traas het concept voor oudere onderdelen al in voorbereiding. Dat het toch nog tot begin 2019 duurde voordat de Venyard werkelijkheid werd, had verschillende redenen. “Het terrein moest eerst klaargemaakt worden. Ik wilde het ook meteen goed doen. We hebben ook een app ontwikkeld, zodat we van elke auto kunnen bijhouden welke onderdelen eruit gehaald zijn. En ondertussen loopt het gewone bedrijf natuurlijk ook door.”

Doelgroep

Aanvankelijk was het idee dat de Venyard zich zou richten op mensen met een kleinere portemonnee, maar Martijn Traas werd daarin aangenaam verrast. “Ik zie ook al regelmatig mensen van autobedrijven langskomen. De eerste week hadden we er al vijfhonderd, dus er is belangstelling genoeg.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters