Vier nieuwe deelnemers voor CarXpert

CarXpert heeft per 1 mei vier nieuwe deelnemers. Het zijn Auto Doe Amersfoort (via Group Auto-grossier A28), Autobedrijf Odijk (via Record), Ronnie Dunnink Autoservice Elst (via Elmu) en Bosland Cars Rotterdam (via grossier Aparts).

Daarmee staat voor het jaar 2018 de teller op twaalf. Eerder werden acht nieuwe deelnemers aan het concept voor de werkplaats verwelkomd. De motieven van het nu aangekondigde viertal worden verwoord door mede-eigenaar Wilco van Nimwegen namens Auto Doe: “We hebben al jarenlang een autobedrijf en zien dat de ontwikkelingen erg snel gaan. Te snel om alles nog zelf ‘in huis’ te willen doen. Het is goed om gebruik te maken van support op het gebied van marketing en techniek.” Eigenaar Marco Mans van CarXpert Odijk wijst daarnaast op de tijdbesparing door de technische database. Ronnie Dunnink kijkt vooruit naar “oplossingen als telematica”, Miro Babic (Bosland Cars) prijst de combinatie “ondersteuning en tóch onszelf blijven.” De formule CarXpert omvat in Europa meer dan 5600 universele autobedrijven in Europa. In Nederland zijn het er ruim 110.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †