WM opent in Utrecht en brengt taart rond

WM Automaterialen heeft vanochtend de deuren geopend van zijn vijfde vestiging in Nederland. Met circa drieduizend vierkante meter vloeroppervlak is het de grootste locatie van de Duitse onderdelendistributeur in ons land.

Om de opening te vieren, brengt WM 350 taarten rond bij alle autobedrijven in de regio. Zij krijgen tevens een uitnodiging voor de officiële opening.
Om de opening te vieren, brengt WM 350 taarten rond bij alle garages in de regio.
Het pand aan de Kate ter Horstsingel 3, nabij de snelweg A2, heeft een opslagcapaciteit van 65 duizend artikelen. Daarvan zijn er 45 duizend ingevuld, de rest volgt uit vraag van de klanten en – in de toekomst – de uitbreiding met truckparts.

Centraal magazijn

Het nieuwe magazijn heeft drie verdiepingen van elk 1850 vierkante meter. De dagelijkse voorraad bedraagt ruim 175.000 artikelen, met dank aan het centraal distributiecentrum in Duitsland. Over dit logistieke hoogstandje brengt Aftersales Magazine overigens een reportage in het nieuwe, vrijdag verschijnende nummer.

Twaalf mensen

WM Utrecht staat onder leiding van John Reindertsen. Hij was van september 2017 t/m januari dit jaar al interim-manager van de vestiging in Duiven. Eerder verzorgde hij sales support voor de automotive onderdelenimporteur Sinatec. Op de locatie-Utrecht werken bij de start twaalf mensen en chauffeurs. Overigens is het pand weliswaar operationeel maar nog niet honderd procent gereed. Zo moeten er nog glazen panelen tegen de zijkant komen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †