10% leaserijders stopt met bijtelling

Een peiling door VZR onder 1.526 zakelijke rijders wijst uit dat 10% dit jaar stopt met bijtelling betalen. Zij kiezen ervoor om maximaal vijfhonderd kilometer privé per jaar te rijden en hiervoor een kilometeradministratie te gaan bijhouden.

Het kleinste percentage, 8% van de zakelijke rijders, geeft aan te stoppen met de 500 km-verklaring en vanaf 2020 te gaan bijtellen. Een iets groter percentage (10%) doet het precies andersom: zij stoppen de bijtelling en gaan de privékilometers beperken tot 500. Daarmee daalt het aantal zakelijke rijders met bijtelling met 2%. Een stabiele 15% blijft bij de 500 km-verklaring en is daarmee het hoogste percentage zakelijke rijders (66%) die blijven bijtellen.

500-km-verklaring

Bij elkaar opgeteld blijkt dat in 2020 bijna driekwart van de zakelijke rijders gaat voor de bijtelling (74%). Het aantal zakelijke rijders dat kiest voor de 500 km-verklaring ligt daarmee op 26%. “Opvallende resultaten”, concludeert Jan van Delft, voorzitter VZR. “We hadden verwacht dat het stimuleringsbeleid voor schoon rijden, in combinatie met de grote aantallen EV’s die aan het eind van het jaar zijn afgeleverd, voor méér bijtellers zou gaan zorgen. Maar naar blijkt zijn er toch net iets meer zakelijke rijders die helemaal geen bijtelling meer willen betalen.“

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.