300 Smarts bij start Car2go

Smart pakt de e-mobiliteit anders aan. Geen auto’s in de verkoop, maar een geografisch gericht, totaal geïntegreerd en geautomatiseerd deelautoconcept in de stad Amsterdam. Dat plan werd al in april als car2go aangekondigd en is 26 oktober officieel gelanceerd in de Beurs van Berlage.

Car2go gaat van start met 300 elektrische Smarts en even zo vele laadstations, een aantal dat tot duizend kan worden uitgebreid. Huren en lokaliseren geschiedt geheel automatisch dankzij de nieuwste telematica. Een e-Smart kan op elke willekeurige plaats worden achtergelaten of opgepikt, behalve wanneer de accu dreigt leeg te taken, dan moet hij aan de laadpaal. De kosten per minuut bedragen dertig cent. Alleen kilometers berekenen is te simpel, want stilstand in files moet worden meegenomen.

Het car2go deelautoprogramma bestond al in Duitsland, Canada en de Verenigde Staten. Car2go Amsterdam is echter het grootste volledig elektrische deelautoprogramma ter wereld.

Het car2go-principe

[responsive-video identifier=”uRWTqSr9zxk”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.